|
Balbutická komunita fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MisenaKr
|
Zaslal: čt prosinec 16, 2010 10:36 am Předmět: Film The King's Speech - Králova řeč |
|
|
V březnu bude mít i u nás premiéru film "The King's Speech" (Králova řeč), který byl nominován na sedm Zlatých glóbů a vypadá to, že nějaké určitě získá. Film je o králi Jindřichovi VI. snažícím se překonat svoje problémy s řečí. Zajímavé je, že hlavní osou příběhu je vztah krále se svým řečovým terapeutem i samotná terapie koktání.
Kdo zvládá číst v angličtině, mrkněte na http://www.firth.com/king.html
Moc se na film těším, i když nevím, jak psychicky zvládnu jeho sledování (já sama nekoktám, ale můj skoro pětiletý syn má slušný náběh na chronickou koktavost). Moc všechny zdravím! |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: čt prosinec 16, 2010 1:08 pm Předmět: |
|
|
Pozrel som trailer a vyzera to zaujima, ked to bude u nas v kine, tak na to pojdem |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lukas ...
|
Zaslal: po leden 24, 2011 9:33 pm Předmět: |
|
|
Tenhle film jsem před pár dny viděl (ať žije warez! ) a musím říct, že se fakt povedl. Koktání je tam pojatý docela decentně a nijak tam nezveličujou "trapnost" veřejných vystoupení, spíš se zaměřujou na vnitřní boj hlavního hrdiny se strachem z koktání. Sice problémy s řečí jsou takovou tou ústřední linkou, ale je to hlavně takovej romantickej příběh o outsiderovi, co za pomoci jednoho drzýho Australana-logopeda postupně získává sebevědomí a respekt okolí. Představitel hlavní role koktá velice přesvědčivě a člověk mu to věří. Takže to určitě stojí za shlédnutí.
Mimochodem, tady je záznam tý originální řeči Jiřího VI. (dovoluju si poopravit), podle který vznikl i tenhle film.
http://www.youtube.com/watch?v=DAhFW_auT20 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
-pepa-
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mikeke
|
Zaslal: so leden 29, 2011 8:33 pm Předmět: |
|
|
Já musím bohužel konstatovat, že se mi film vůbec, ale vůbec nelíbil, ba mě svým způsobem i poněkud zklamal, zvlášť když se na něj budou dívat běžní lidé, kteří si z něj udělají o nás obrázek. Vylíčit koktavého krále jako upjatého a přecitlivělého cholerika bylo asi pro větší dramatičnost, ale král podle mě zdaleka nevystihuje typického člověka trpící koktavostí/breptavostí. Celou tu dobu, co jsem se díval, mi přišlo, jako by se jednalo o úplně normální historický film o králi a ta koktavost tam byla pouze navrch, aby film nebyl úplně obyčejný, a mohl tak jít do kin. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: ne leden 30, 2011 9:56 am Předmět: |
|
|
Mikeke napsal: | Já musím bohužel konstatovat, že se mi film vůbec, ale vůbec nelíbil, ba mě svým způsobem i poněkud zklamal, zvlášť když se na něj budou dívat běžní lidé, kteří si z něj udělají o nás obrázek. Vylíčit koktavého krále jako upjatého a přecitlivělého cholerika bylo asi pro větší dramatičnost, ale král podle mě zdaleka nevystihuje typického člověka trpící koktavostí/breptavostí. Celou tu dobu, co jsem se díval, mi přišlo, jako by se jednalo o úplně normální historický film o králi a ta koktavost tam byla pouze navrch, aby film nebyl úplně obyčejný, a mohl tak jít do kin. |
Včera jsem to také viděl a mám na to opačný názor. Mně se to líbilo...a naopak si myslím, že to koktavého člověka vystihuje Král na mě působil jako silná osobnost, která je jen trochu nešťastná ze svého handicapu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Giovanni
|
Zaslal: ne leden 30, 2011 8:15 pm Předmět: |
|
|
ja mam taky nazor,ze pre NEkoktajuceho cloveka je to dobry film,aby nas troska pochopil,ze ako to vlastne zijeme,ze coho sa bojime atd,ale pre nas co sme v tom,nic nove nepriniesol.... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: po leden 31, 2011 7:31 pm Předmět: |
|
|
Giovanni napsal: | ja mam taky nazor,ze pre NEkoktajuceho cloveka je to dobry film,aby nas troska pochopil,ze ako to vlastne zijeme,ze coho sa bojime atd,ale pre nas co sme v tom,nic nove nepriniesol.... |
Nic nového nepřinesl? Co takhle motivace pro nás koktavé? Můžeme vše, když dokázal balbutik vládnout takovému impériu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Giovanni
|
Zaslal: út únor 01, 2011 7:33 pm Předmět: |
|
|
jay napsal: | Giovanni napsal: | ja mam taky nazor,ze pre NEkoktajuceho cloveka je to dobry film,aby nas troska pochopil,ze ako to vlastne zijeme,ze coho sa bojime atd,ale pre nas co sme v tom,nic nove nepriniesol.... |
Nic nového nepřinesl? Co takhle motivace pro nás koktavé? Můžeme vše, když dokázal balbutik vládnout takovému impériu  |
to mi bolo aj doteraz jasne,ze mozme dosiahnut vsetko,co aj ostatni dosahuju,len obtaznejsie,za nasu rec... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Honza
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
jay
|
Zaslal: ne únor 13, 2011 9:09 am Předmět: super recenze |
|
|
Ahoj Honzo,
moc dobrá práce, sám bych to nenapsal lépe  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gogo
|
Zaslal: čt červen 09, 2011 10:24 pm Předmět: |
|
|
Právě jsem zhlédl film dabovaný v češtině. Moc se mi líbil. A když poprvé Jiří VI. vystoupil na stadion, tak jsem úplně chápal, co v tu chvíli musí cítit. Lidé, co nekoktají, v tu chvíli jistě plně nepochopili, nebo nedokázali se vžít do pocitů takového člověka. Při téhle scénce jsem se do toho člověka úplně vcítil a držel jsem palce, aby to dal.
Jinak se ztotožňuji s názory Honzy, který výše uvedl svůj odkaz. Moc pěkně napsáno.
A film se opravdu povedl. Myslím, že společnost si po shlédnutí filmu mnohé uvědomí a bude zase o pár posměšků méně.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|