Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Mboy
|
Zaslal: pá červen 27, 2014 3:41 pm Předmět: Období |
|
|
Zdravím Chci se vás zeptat, jestli máte taky období, že mluvíte hodně dobře.. a na druhou stranu máte období, že stěží řeknete jednu souvislou větu? Zrovna mám to druhé a je to opravdu na prd.. Nevím čím to je, ale když třeba spím méně, než 6 hodin tak mluvím dobře.. jak to máte vy?
A jak to máte třeba s kamarády? Seznamujete se rádi?. Rád bych věděl, jestli v tom nejsem sám.. celkem mě to užírá..  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
zoranka
|
Zaslal: pá červen 27, 2014 11:16 pm Předmět: |
|
|
Ahoj,
v různé intenzitě to zná asi každý, určitě tedy nejsi sám. A těžko říci, čím to je; možná je to u každého jinak. Já ve stresujících okamžicích mluvím vždy bezchybně, ale pokud je ten stres příliš velký nebo trvá dlouho, asi tak po týdnu se mi začne mluvit hůř (tedy v době, kdy už mám dávno po starostech!). A trvá to alespoň dva týdny, než se řeč ustálí do běžného stavu. To jsem zatím u sebe vypozorovala; funguje to téměř na 100% - ovšem u mě. Ale možná má někdo podobné zkušenosti.
Seznamuju se velmi ráda a jsem hrozně ukecaná - to myslím spíš záleží na povaze.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
gogo
|
Zaslal: so červen 28, 2014 8:36 am Předmět: |
|
|
Já si nemyslím, že to záleží na povaze, protože koktavost povahu balbutika silně utváří. Čili balbutik je navenek jiný člověk než uvnitř. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: so červen 28, 2014 9:00 am Předmět: |
|
|
Suhlasim s gogom, zalezi na celkovej psichyke cloveka. Niekto moze mat extrovertnu povahu ale ho ta koktavost tak berie, ze jeho osobnost tlmi. Na druhu stranu, niekto moze byt psychicky silnejsi a povaha prevazi nad koktavostou. Kazdopadne ja som teraz na terapii novej mluvi, cize verim, ze pomaly uz to nebude moj problem
gogo napsal: | Já si nemyslím, že to záleží na povaze, protože koktavost povahu balbutika silně utváří. Čili balbutik je navenek jiný člověk než uvnitř. |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mboy
|
Zaslal: so červen 28, 2014 9:00 am Předmět: |
|
|
Se zorankou to máme podobné.. v těch stresujíchc situacích mluvím taky dobře.. na maturitu jsem jim to tam všechno odvykládal, že hrozně hleděli.. To samé na zkoušky a tak.. ale to bylo tím, že jsem byl hrozně vyklepaný.. Ale když to tak vezmu, tak asi půl měsíce mám takové období kdy mluvím opravdu hrozně.. ale spíš mluvím hrozně s lidmy, které znám.. když si jdu něco koupit, tak to třeba jde.. potom mám zase období, kdy mluvím hrozně se všemi a potom období kdy mluvím dobře a všechno jde hladce.. Ale to trvá pár dní :/ .. jinak jsem taky společenský typ, jenže mám strach se seznamovat.. takže to většinou končí tak, že když nemají čas "ti moji", tak sedím doma prdeli.. A jak to máte s brigádama? máte nějakou?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Mboy
|
Zaslal: so červen 28, 2014 9:42 am Předmět: |
|
|
ico napsal: | Suhlasim s gogom, zalezi na celkovej psichyke cloveka. Niekto moze mat extrovertnu povahu ale ho ta koktavost tak berie, ze jeho osobnost tlmi. Na druhu stranu, niekto moze byt psychicky silnejsi a povaha prevazi nad koktavostou. Kazdopadne ja som teraz na terapii novej mluvi, cize verim, ze pomaly uz to nebude moj problem
gogo napsal: | Já si nemyslím, že to záleží na povaze, protože koktavost povahu balbutika silně utváří. Čili balbutik je navenek jiný člověk než uvnitř. |
|
A jak to zatím vypadá na nové mluvě?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: so červen 28, 2014 10:04 am Předmět: |
|
|
velmi dobre
Mboy napsal: | ico napsal: | Suhlasim s gogom, zalezi na celkovej psichyke cloveka. Niekto moze mat extrovertnu povahu ale ho ta koktavost tak berie, ze jeho osobnost tlmi. Na druhu stranu, niekto moze byt psychicky silnejsi a povaha prevazi nad koktavostou. Kazdopadne ja som teraz na terapii novej mluvi, cize verim, ze pomaly uz to nebude moj problem
|
A jak to zatím vypadá na nové mluvě?  |
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
premek
|
Zaslal: so červen 28, 2014 9:18 pm Předmět: |
|
|
Icovi to mohu potvrdit že mu to jde nadhernĕ jenom já tam pokulhavam , doporučuji všem a to období co máte lepší a horší je jen váš subĕktivni názor zkuste se nahrát na diktafon a poznáte svojí realitu jak na tom jste přeji mnoho sil. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
AlHorak
|
Zaslal: čt září 04, 2014 9:11 am Předmět: |
|
|
Snad asi kazdy balbutik ma svoje "obdobi" a kazdy to ma trochu jinak. To s tou osobnosti je bohuzel docela pravda. Jednou jedinkrat jsem zazil den, kdy jsem mluvil normalne bez zadrhavani a mohl jsem rict cokoliv jsem chtel a litalo to ze me jak z kulometu. Asi netreba dodavat, ze ten den byl ze me totalne uzvaneny extrovert Druhy den to ale spadlo do normalu a byl jsem zase introvert... |
|
Návrat nahoru |
|
 |
george.g
|
Zaslal: út prosinec 15, 2015 10:26 am Předmět: |
|
|
Ta období jsou klasika. Kdysi dávno jsem dokonce pracoval ve firmě, kde jsem i občas telefonoval.
Teď mám v práci trochu horší situaci (neshody ve firmě a kvůli tomu pokažené projekty - ale ne z mojí strany apod.) a tak je na tom i psychika hůř. No a když je na to psychika hůř, tak i mluvení. Snažím si teda i hledat novou práci, jenže kvůli současné situaci je to moje mluvení horší - začarovaný kruh. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|