Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Milkin77
|
Zaslal: út červenec 30, 2013 8:03 pm Předmět: Začátek koktavosti v dospělosti |
|
|
Máte někdo tento problém? Začal jsem koktat asi ve 20ti letech. Začínalo to postupně. Nejdříve jsem tomu moc nevěnoval pozornost. Pak se to už ale začalo zhoršovat až jsem musel navštívit lékaře.
Teď beru antidepresiva už asi 13 let. Kapku to asi mírní, ale čím je řeč důležitější, tím je koktavost horší. |
|
Návrat nahoru |
|
|
ico
|
Zaslal: st červenec 31, 2013 8:57 am Předmět: |
|
|
Ja som bral pol roka tiez, ale neviedlo to k nicomu. Podla mna to nie je spravna cesta |
|
Návrat nahoru |
|
|
emilko
|
Zaslal: út srpen 06, 2013 2:44 pm Předmět: |
|
|
naco antidepresiva? radsej si cvic rozpravanie a psychiku a nie cpat do seba lieky.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
missha
|
Zaslal: po říjen 07, 2013 6:04 pm Předmět: |
|
|
Vykasli sa na antidepresiva to ti nepomoze... vsetko je o psychike ked budes v pohode ty o to lepsie sa ti bude rozpravat...
Aj ked viem, je tazke byt ok ked si clovek nedokaze (teda dokaze len v hlave ma zafixovane, ze nie ) ani si len vypytat v obchode co chce...
Ja mam 22 r. a koktam odkedy si pamatam... cca od 3-4 rokov mozno aj skor neviem...
A asi pred 4 rokmi to bolo so mnou uz fakt velmi zle, nie ani tak ustny prejav ako psychika.... uz som sa tak bala rozpravania ze ak som nemusela nikde som nechodila aby som sa nemusela s nikym rozpravat...
Az som si jedneho dna povedala Miša sak sa spamataj !
A malymi krocikmi sa dodnes snazim prekonavat strach z rozpravania... Najlepsie je (aspon mne sa to osvedcilo) nevyhyvbat sa nicomu ani telefonatom, pri ktorych vies, ze ti bude trvat hoci 30 sekund kym sa len predstavis.... Aj ked stale pred telefonatom sa aspon 20 min. musim prechadzat, rozdychavat ten stres a tak , ale ten pocit potom ked si povies ano ZVLADOL SOM TO... je vaazne super...
Tym vsetkym chcem vlastne povedat, ze treba rozpravat, rozpravat, rozpravat... a strach sa zacne zmensovat, a ked sa zacne zmensovat strach budes viac v pohode a ked budes viac v pohode budes plynulejsie rozpravat vela stastia a tabletky neber |
|
Návrat nahoru |
|
|
gogo
|
Zaslal: út říjen 08, 2013 11:30 am Předmět: |
|
|
Ohledně toho telefonování, já osobně se spoléhám na mobil, protože z pevné linky doma to opravdu nejde Ovšem, když potřebuji vyřídit opravdu nějaký vážný telefonát, tak sednu na kolo a jedu do lesa, tam chvilku chodím, uklidňuji se a pak volám a pokaždé mi to vyšlo tak, že jsem se domluvil. Sice pro zdravého člověka by mé chování bylo směšné, co všechno udělám pro jeden telefonát, ale jinak to nejde no |
|
Návrat nahoru |
|
|
gogo
|
Zaslal: út říjen 08, 2013 11:37 am Předmět: |
|
|
Jo a ještě moje tipy na telefonování: pomáhá mi taky bezlesý kopec ze kterého je široký výhled na krajinu nebo dobře se telefonuje i uprostřed pole a nebo na uprostřed velké louky :DD |
|
Návrat nahoru |
|
|
missha
|
Zaslal: st říjen 09, 2013 4:26 pm Předmět: |
|
|
uplne ta chapem gogo kedze robim to iste... prechadzam sa nervozne po vonku hore dole a nacvicujem si co poviem... najlepsie ked este idu okolo nejaky ludia tak dost tak pometene podla mna vtedy vyzeram :... |
|
Návrat nahoru |
|
|
gogo
|
Zaslal: čt říjen 10, 2013 11:29 am Předmět: |
|
|
No proto já chodím tam, kde nejsou lidi a uprostřed pole máš jistotu, že tam budeš sama, ovšem když jsem sám doma, tak to taky nejde, nejlepší se telefonuje v přírodě o samotě Takže osamělý les, pole, louka |
|
Návrat nahoru |
|
|
zdendaobratle
|
Zaslal: st listopad 06, 2013 10:32 pm Předmět: Re: Začátek koktavosti v dospělosti |
|
|
Milkin77 napsal: | Máte někdo tento problém? Začal jsem koktat asi ve 20ti letech. Začínalo to postupně. Nejdříve jsem tomu moc nevěnoval pozornost. Pak se to už ale začalo zhoršovat až jsem musel navštívit lékaře.
Teď beru antidepresiva už asi 13 let. Kapku to asi mírní, ale čím je řeč důležitější, tím je koktavost horší. |
Já myslím , že prášky tvůj problém nevyřeší. Pomůže ti dobrý logoped a nebo sám terapií , že začneš sám cvičit ale před někým aby tě poslouchal, sám můžeš taky ale lepší je to s někým tím ztrácíš ostych a zábrany , mluvit pomalu. Koukni na stránky artikulace a cvičení, je to sice pro děti ale podle toho si cvičím i já a pomáhá mě to Zdenek _________________ jsem balbutik |
|
Návrat nahoru |
|
|
|