Obsah fóra Balbutická komunita Balbutická komunita
fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nova mluva

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Balbutická komunita -> Metody
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Carry



Založen: 28.2.2013
Příspěvky: 10

PříspěvekZaslal: čt únor 28, 2013 1:29 am    Předmět: Nova mluva Citovat

Zdravim, viem ze tu uz podobna tema bola, no stava sa postupne neprehladnou ako prubudaju prispevky. Chcel by som sa opytat ci uz niekto absolvoval tento kurz, pripadne ci niekto pozna niekoho kto ho absolveval a ake ma s nim skusenosti. Pomohol Vam?

P.S Prosim piste len ti, ktori ste absolvovali kurz Smile dik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tereez



Založen: 19.11.2012
Příspěvky: 21
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út březen 12, 2013 7:12 pm    Předmět: Citovat

Ahoj. Já prave timto kurzem procházím (je to velká svoboda, nedá se to popsat ) ... zítra jedu na 2.mikrokurz ... rec se bude zrychlovat a znám lidi, kteri kurzem prosli a mluví teď pěkně (z 1. a 2. kurzu, já jsem ted na 3tím v ČR) =) pro více info napis na FB: Teri Břečková
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mayko



Založen: 23.2.2009
Příspěvky: 45

PříspěvekZaslal: čt duben 11, 2013 12:33 pm    Předmět: Citovat

Nechysta sa tam niekto na konzultáciu zo Slovenska? Nechce sa mi tam samemu trepať vyše 500km...je to asi jediná možná metoda ako zlepšiť reč.

Tereez: vysvetli mi tie mikrokurzy,,,najprv si bola na normalon 8-dňovom kurze a teraz si ešte robiš mikrokurzy (ako v autoškole jazdy navyše aby si sa zdokonalila?)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tereez



Založen: 19.11.2012
Příspěvky: 21
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út duben 23, 2013 8:28 pm    Předmět: Citovat

Ano, je to tak nějak, jak jsi napsal. Po základním kurzu mluvíš hodně pomalu s protahovaním. Postupně na těch 4 mikrokurzech se natahováni zkracuje, až řeč přejdedo plynulosti a přirozenoti. Zítra jedu na poslední mikrokurz Razz už nebudeme natahovat ... a uběhlo to tak strašně rychle!!!! 3 měsíce a nikdo nepozná, že jste někdy koktal
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
mayko



Založen: 23.2.2009
Příspěvky: 45

PříspěvekZaslal: st květen 01, 2013 7:58 am    Předmět: Citovat

Po základnom kurze hovoriš stále pomaly a naťahuješ? Ak by som tak rozprával v práci alebo pred kamošmi tak by si mysleli že už mi uplne preskočilo, to by bol veľmi ťaždy voříšek, ako si to ty riešila? Aj keď idem s niekym volať alebo sa stretnuť a chcem skusiť pomalu reč tak to nedokážem, po pár slovách sa vrátim k pôvodnému "rýchlemu" tempu.
Asi najideálnejšie by bolo na pár mesiacov zmeniť mesto, odnaučiť sa koktať a ako zdravy sa vrátiť do pôvodného života:)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
tereez



Založen: 19.11.2012
Příspěvky: 21
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st květen 01, 2013 7:18 pm    Předmět: Citovat

Po základní kurzu se mluví vážně velmi pomalu, přesněji to dělá to natahování, které se postupně zkracuje ... určitě to není jen nějaká "pomalá" mluva. Při mluvení dodržuješ rituál, který se naučíš. Neexistuje šance, aby ses zakoktal, prostě NEE!! Koktání klidně můžeš cítit na jazyku, můžeš si myslet, že se zakoktáš, ale nezakoktáš Very Happy Věř mi ...

Já vše předem oznámila (na FB pro všech 550 přátel status), že si procházím terapii nové mluvi, léčím koktání, nikdo z okolí se mi nesmál, ba naopak, všichni mě podporovali. Tohle bych vůbec neřešila, nedívej se na ostatní ... Dívej se na sebe. Zaměř se na to, jak budeš v budoucnu krááásně mluvit. Já, teď po 3 měsících terapie NENATAHUJI =) Měla jsem již 2 vystoupení ve škole (které jsou součástí kurzu a terapie) bez natahování a peckovní!! Takové sebevědomí jaké mám dnes jsem nikdy v životě neměla!!

Neměň město. Ukaž svému okolí, že ty na to máš. Součástí terapie je každodenní mluvení ve městech, před cizími lidmi, v obchodě, zastavovat chodce, dělat ankety, telefonovat cizým lidem ... Komunikaci se nevyhneš =) O komunikaci je tahle terapie.
Já tak teď přemýšlel včera, že už jsem úplně zapomněla na to, jaké to je "nahrazovat slova" Very Happy ... Nepopsatelný život teď prožívám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
danielo



Založen: 4.3.2011
Příspěvky: 38

PříspěvekZaslal: so květen 04, 2013 1:09 pm    Předmět: Citovat

Takže prečítal som celé diskusné fórum o NM.
Podľa mojho nazoru je 90" uspechu v kazdom znas, ako sa k tomu postavi, ako poctivo bude cvicit, aku ma motivaciu. Je to o sebaistote, o dychani. tempe reci.
Na NM sa mi zda neseriozne, ze nie je mozne napisat cenu kurtu, resp. aspon interval, v akom sa cena pohybuje. Ak mi niektp povie, ze od 1500 Eur a vyssie (samozrejme bez ubytovania, dopravy, stravy a ostatnych veci), tak pri sucasnej financnej situacii mojej to nebude realne. A usetrim 350 Kc + doprava tam a spat.

Ale mam navrh: aspon pre mna by to bolo urcite osozne .. co si tak spravit formu NM "sukromne"? Mam tym na mysli, ze sa stretneme na 7 dni niekde v prijemnom prostredi ci uz na SR alebo CR a jedine, co to bude kazdeho stat, je doprava, ubytovanie a strava. Uz aj to nie je najmenej, ale urcite menej ako + 1500 Eur za 8 dni a potom este mikrokurzy. Nasim cielom by bolo iba neustale ropzravanie, v skupine, celodenny trening aj pomalej reci, aj rychlejsej, modelovanie roznych situacii, dychacie cvicenia .. ziskame vacsiu sebaistotu, nacvik vystupenia pri vacsom pocteč ludi, hovorenia nahlas ... a za tych 7 dni by sme boli navzajom motivovani makat na sebe, ropzravat o svojich "uskaliach", spozname viec ludi, co koktaju a zistime, ze nie sme sami a ze spolocne to zvladneme ..
Fakt mam pocit, ze v skupine to ide lahsie .. pretoze u logopeda ste sami, iba on a vy, no mne tam stale chyba ta skupina, stale mi tam chyba niekto, kto taktiez kokta a nie iba teireticky vie, co to asi koktanie je .. logoped neviem, ako sa clovek citi, co prezivat, z coho ma strach .. kazdy koktajuci sme iny, kazdy ma mozno strach ci problemy s niecim inym, no navzajom by sme si urcite pomohli ..
Co vy na to, bol by nejaky zaujem? Ja urcite ano, dovolenku si vybavim a urcite to bude neporovnatelne lacnejsie .. hmmm ?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zdendaobratle



Založen: 6.11.2013
Příspěvky: 79
Bydliště: Obratan

PříspěvekZaslal: pá listopad 08, 2013 10:32 pm    Předmět: Máte někdo zkušenosti , že by se to udělalo tady v Čechách, Citovat

Proč se to nedělá v čechách, záleží na setkání lidí a domluvit se na terapii.
_________________
jsem balbutik
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail MSN Messenger
ico



Založen: 18.1.2007
Příspěvky: 192
Bydliště: Bratislava

PříspěvekZaslal: pá červenec 25, 2014 8:03 pm    Předmět: Citovat

Takze zaciatkom srpna su este volne miesta v kurze novej mluvy ak by mal niekto zaujem, tak sup sup , urcite sa to oplati.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zdeňka



Založen: 29.7.2014
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: út červenec 29, 2014 8:31 am    Předmět: Nová Mluva Citovat

Mám 15letého syna balbutika. Protože se jeho řeč začala ve 12/2013 hodně zhoršovat, rozhodla jsem se pro Novou Mluvu. Zúčastnili jsme se květnového kurzu, nyní jsme po 2. mikrokurzu. Udělala jsem tu nejlepší investici do jeho budoucnosti. Stojí to sice dost peněz, hodně času, ale hlavně jeho píli, odvahu a vytrvalost. Není to jednoduché, ale úspěch přichází. Dnes již nemusí hledat náhradní slova, nemusí mít strach číst, mluvit ve škole, ptát se na cokoli. Je to sebevědomý mladý muž. A to, že mluví pomalu? Vždyť je to jen přechodně. Každý, kdo ví, proč tak mluví, ho obdivuje, lidé se těší z jeho výsledků a fandí mu. Jsem ráda, že jsme do toho šli. Stojí to za to.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Balbutická komunita -> Metody Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127