Obsah fóra Balbutická komunita Balbutická komunita
fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Rytmus v hudbe

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Balbutická komunita -> Metody
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
BigBoss



Založen: 15.2.2010
Příspěvky: 11

PříspěvekZaslal: po únor 15, 2010 8:07 pm    Předmět: Rytmus v hudbe Citovat

Jeste to napisu semka, at to mate napsano i v metodach. Takze k "moji" metode.. Hudba mi ovlivnuje koktani naprosto zasadnim zpusobem. Koktam uz od mala a to, ze mi to hudba vyrazne ovlivnuje vim skoro odjakziva.. jenze ne ze by to bylo psychikou a uklidnenim, jak tady pisete (i kdyz se uklidnim taky rad), ale primo rytmus v te hudbe. Nektere rytmy mi primo vyhovuji a nektere (ale tech je naproste minimum) me uplne rozhodi. Diky rytmu v te hudbe muzu vyslovovat i v horsim obdobi prakticky cokoliv bez koktani.. nekdy to musim tlacit vetsi silou ven, ale proste to jde, nezasekavam se nejak moc a nemusim vubec premyslet nad tim jake slovo reknu nebo nereknu. Asi od 18ti roku jsem prisel na to, ze bych to mohl nosit stale.. takze kdyz mam spatne obdobi, nebo dulezite jednani, prezentaci, atd... tak proste chodim s jednim slouchatkem v uchu, Hlasitost staci minimalni, aby byl slyset rytmus hudby.. a s mluvenim neni prilis problem. V tech nejhorsich dnech, kterych je ale opravdu malo, se teda zakoktavam misty i s timhle.. ale jak rikam, i v beznem horsim obdobi je to OK. Ja jen tak, ze by vam to mohlo treba pomoct.. ono je treba se na ten rytmus tak nejak "naladit", a v kazdem obdobi mi vyhozuje trosku jiny rytmus, jiny nastup rytmu apod.. ale uz mam sve "oblibene" skladby ze kterych si prakticky vzdycky vyberu to spravne co mi zrovna sedi. Ale zabira mi asi 90% pisnicek, ktere maji nejaky rytmus.. takze v normalnim obdobi (rozumnej ani horsi ani lepsi) mi staci pustit radio a kdyz hrajou, tak neni problem..

Jinak doma to lze resit pocitacem a reprobednama na malou hlasitost.. a treba poustet jen kdyz potrebujete mluvit, staci rychlé kliknutímyší a je to. V aute to resi radio s pripravenym vhodnym CDckem a ovladani pod volantem - kvuli snadnosti. Ale kdyz cekam dulezite hovory tak jezdim se sluchatkem trcicim z tricka (mp3ka stale zapnuta) a kdyz zavoni telefon, tak si ho jen nandam do ucha.

No a vyhoda je taky ta, ze v nepotrebnych chvilich si ho z ucha vytahnu a mam klid.. ono poslouchat dokola neco 10 hodin neni uplne ono, ale ja pak uz tu hudbu ani nevnimam a nemam s tim problem.

No a kdyz vchazim na nejakou dulezitou schuzku nebo jednani, je naprosto v poradku se prvni vetou predstavit a slusne se naplno a na ferovku omluvit zato sluchatko v uchu, ze koktam a potrebuji jej k mluveni.

Tak, treba to nekomu z vas pomuze Wink. nevim jestli sem si tu fixaci na hudbu vypestoval sam od mala.. ale proste mi to zabira a pomaha. Tak treba nekoho z vas inspiruju.. jen tak mimochodem, nejvice pro me "spravnych" rytmů je na Soundtracku z Noci v Roxbury, temer cele CD je vhodne a je tam dost na výběr. Jo a nezapomenout to stridat, jeden rytmus zabira dobre treba jen den, nebo tyden.. pak je lepe jej vymenit. Taky na kazdou situaci je vhodnejsi jiny rytmus.

Tak zatim zdarec, BigBoss Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Balbutická komunita -> Metody Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127