Obsah fóra Balbutická komunita Balbutická komunita
fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Nová metoda pana prof. Pešáka

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Balbutická komunita -> Metody
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pavel Blažek



Založen: 23.2.2010
Příspěvky: 1

PříspěvekZaslal: út únor 23, 2010 10:04 am    Předmět: Nová metoda pana prof. Pešáka Citovat

Dobrý den,
náš jedenáctiletý syn trpí mírnou koktavostí a chtěli bychom mu pomoci. Před několika dny jsem se dočetl o nové metodě léčby pomocí inhalace formiterolu, inhalačního prášku používaného při léčbě astmatu, kterou vyvinul pan prof. Pešák z Olomouce. Zajímalo by mě, zda má někdo na tomto fóru s touto metodou zkušenosti a zda se u něj/u ní osvědčila. Také bych se rád dozvěděl více o léku samotném. Jak dlouho je třeba jej užívat, aby se dostavil pozitivní účinek a je třeba jej užívat soustavně? Nehrozí nějaké vedlejší účinky či dokonce závislost? Měl jsem již možnost s panem prof. Pešákem mluvit telefonicky. Velmi ochotně a laskavě mi svoji novou metodu podrobně vysvětlil a ubezpečil mě, že formiterol žádné nežádoucí vedlejší účinky nemá. Než se pro tuto léčbu rozhodneme, rád bych však ještě slyšel názor lidí, kteří ji již vyzkoušeli. Děkuji předem za Vaše odpovědi. P.B.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ivca93



Založen: 1.8.2009
Příspěvky: 34
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út únor 23, 2010 5:34 pm    Předmět: Citovat

Dobrý den,
tohle se hodně řeší v diskužním kroužku LIDÉ pod názvem lék?? tedka nám má každou chvilku napsat radek, který se přes tuto věc pro astmatiky dostal díky známýmu, a má nám napsat všechno ohledně jeho pokusu a jeho pocitech...jsem také zvědavá jak to dopadne, ale zatím nepíše
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
balbutik7



Založen: 11.10.2008
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st únor 24, 2010 12:55 pm    Předmět: Citovat

Nová metoda? Tahle metoda je už celkem stará, tuším 1 rok, ale k věci, ještě dodám, že přípravek je také pod názvem Foradil, Formoterol atd.

Má zkušenost, má koktavost, nebo lépe zadrhávání mi začlo v 18-19 věku, nyní je mi 21. Po půl roce jsem začal řešit příčiny a nějaké léky proti koktání, obvodní lékař mi předepsal Foradil i po konzultaci s logopežkou a lék mi značně pomáhal - ale problém nevyřešil. Lék jsem přestal brát asi před půlrokem a vidím, že ho potřebuji, řeč se mi celkem zhoršila, ale tuším, že je to tím, že teď nejsem tak v kontaktu s lidma, jak to bylo předtím ve škole.

Můj subjektivní názor je takový: určitě přípravek vyzkoušejte, dle mě nemůže uškodit a taky neudělá velké zázraky - víceméně pomůže ale vadu neodstraníSad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
george.g



Založen: 9.12.2015
Příspěvky: 14

PříspěvekZaslal: út březen 01, 2016 7:40 am    Předmět: Citovat

Panu Pešákovi jsem psal e-mail přímo. Jsem z okolí Olomouce, takže by pro mě bylo ideální dojíždět přímo za ním nebo aspoň by mi mohl poradit nějakého odborníka v okolí.

Výsledek?

Pan Pešák mi na sebe napsal telefonní číslo, že mu mám zavolat. Nevím, jestli to mám brát jako vtip, ale pokud člověk pracuje s balbutiky, tak musí vědě, jak je pro nás těžké telefonovat.

Zmínil se ještě o jedné doktorce, které byla na nějakém jeho školení, nebo s ním spolupracovala, tak mi napsala: "Lék formoterol se podával jen v klin. studii prof Pešáka cca před 8 roky?lék nebyl na koktavost schválen,je to lék pro astmatické potíže". Žádná další informace, nic že by se třeba zeptala, jeslti bych i tak nepřišel k ní do ordinace.

Jaký z toho mám já výsledek? Lék nefunguje a nikdo už to nechce řešit a vysvětlovat, takže tě radši odpálkují a nemají zájem někomu pomoci. Fakt jsem zklamanej - ne z toho, že by lék nefungoval, to jsem tak nějak tušil, ale z toho přístupu doktorů.

(PS: Omlouvám se, že jsem tuhle reakci napsal do více příspěvků, ale chtěl jsem, aby se o tom dozvěděli opravdu všichni, kdo se o Formoterol zajímají)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jay



Založen: 5.4.2006
Příspěvky: 85

PříspěvekZaslal: út leden 17, 2017 10:51 pm    Předmět: Formoterol Citovat

Celá ta věc kolem Formoterolu a prof.Pešáka je dost zvláštní...
Svého času přišla média se zprávou, že český vědec objevil léčbu koktavosti, ikdyž tato metoda, měla při nejlepším ambice odstranit (pouze) některé příznaky koktavosti. Výroky pana profesora o tom, že koktavost nemá souvislost s mozkem, ale jde jen o problém na úrovni plic je velice "úsměvná" v souvislosti s tím, že dle dohledatelných údajů na internetu je prof.Pešák pasován (nebo se pasuje) do role přední evropského odborníka na koktavost. Celý pohled pana profesora na problematiku balbuties mi přijde dost povrchní. Formoterol může být možná pro někoho berlička (ikdyž ani to není jisté), ale jistě ne léčba příčiny onemocnění.

Kdyby měl někdo zájem tak se můžete podívat na https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ ,kde se dají vyhledat vědecké články z oblasti medicíny.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Balbutická komunita -> Metody Časy uváděny v GMT
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127