Obsah fóra Balbutická komunita Balbutická komunita
fórum o všem možném a koktavosti nejvíc:-)
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Kudy cesta vede a kudy nevede (jak se koktavosti 100% zbavit
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Balbutická komunita -> Metody
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bodyia
Site Admin


Založen: 24.9.2005
Příspěvky: 17
Bydliště: Praha

PříspěvekZaslal: út květen 02, 2006 9:54 pm    Předmět: Citovat

Anonymous napsal:
Po nějaké době se opět ozývám.Jednak své pěkné příspěvky píše Vladimír, s kterým si moc dobře rozumím, a jednak jsem zase uviděl zmínku ohledně toho Drozdy. Uz jsem se tady několikrát ptal, jestli někdo už u něho byl a s jakým výsledkem, zatím někdo své zkušenosti neuvedl...

Hmm, ohledně pana Drozdy - několikrát atakoval tyto stránky, ještě v jejich puvodní podobě a pod ruznými přezdívkami se snažil upozornit na svůj projekt. Diskuze o přijatelnější formě propagace někam nevedly, odnesl jsem si z toho dojem podivné směsice amatérismu a nesolidnosti. Ale jeho metodu jsem nějak nezkoušel, nemohu říci, že nefunguje.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovy WWW stránky
XXL
Anonymní





PříspěvekZaslal: st květen 03, 2006 6:26 am    Předmět: Citovat

Ahoj Rhette,

mas pravdu, v techto otazkach se neschodneme. Laughing

>>>>>>>Víš, někdy mi mrzí, když mají lidé tak silně zkreslené představy o náboženství a hlavně o Bohu.

To myslis svoje predstavy, moje predstavy nebo predstavy tech dalsich?Laughing

>>>>>>>Ale jak praví Písmo - Boha někdo někdy neviděl - takže se není čemu divit, že se v tomto lišíme.

Pismo pravi ze Boha někdo nevidel? To nevim. Pismo neni od Boha, je od lidi, kteri z doslechu psali to co slyseli. Je to mnohokrate upravovany a prepisovany text. Nekdy i spatne a nepresne prelozeny. Buh zapsal vse co potrebujeme, do nasich srdci, ne do pisma. Pismo je mrtve, ale my jsme zivi.

Ze Boha někdo nevidel? Boha viděs na kazdem kroku. Je vsude kolem Tebe. Buh je manifestem zivota.

>>>>>>>Je však zcela jasné, že člověk není roven Bohu, tedy dokonale dobré a moudré duchovní bytosti - kdyby byl, tak si tento svět neumím představět (jsme přeci jen z masa a kostí - determinování sociálními, fyzikálními a chemickými zákony přírody a prostředí, ve kterém žijeme).

Obdivuji tve znalosti. Byl Kristus roven Bohu, svemu Otci? Jiste. Byl to jeho syn. Kristus ale ucil, ze my vsichni jsme detmi nebeskeho Otce, ne jenom on. Ze Buh nas miluje laskou, jakou nejsou schopni dat vsichni nasi pozemsti otcove.
Svou smrti nam chtel Jezis rict, ze to co dokazal on, dokaze kazdy clovek, ktery ma viru. To je smyslem jeho poselstvi.

Taky preji vse dobre.



Rhett napsal:
Ahoj XXL. Díky za reakci na můj text. No, v teologických otázkách se asi opravdu neshodneme - ale to také není obsahme těchto stránek a naší diskuse. Kdybys měl zájem o hlubší diskusi, mužeš napsat soukromou zprávu. Víš, někdy mi mrzí, když mají lidé tak silně zkreslené představy o náboženství a hlavně o Bohu. Ale jak praví Písmo - Boha někdo někdy neviděl - takže se není čemu divit, že se v tomto lišíme. Je však zcela jasné, že člověk není roven Bohu, tedy dokonale dobré a moudré duchovní bytosti - kdyby byl, tak si tento svět neumím představět (jsme přeci jen z masa a kostí - determinování sociálními, fyzikálními a chemickými zákony přírody a prostředí, ve kterém žijeme). To, že jsou rovni Bohu, si myslelo jen několik lidí, na které se dnes raději snažíme zapomenout. Ale dosti toho.

V každém případě za příspěvkem Dexe jsem hned od počátku cítil "drozdovinu" - jsou lidé, kteří se snaží pro peníze udělat všechno - a jsou lidé, kteří jsou díky svému utrpení schopní dát víc, než je rozumné (a zdravé). A také jde vidět, žes asi v poseldních letech nebyl u žádného logopeda - jinak bys je totiž nehodnotil s takovým pohrdáním a despektem. Ono to totiž není vůbec o nějakých "chabých a hloupých pokusech vědy". třeba v mém případě cítím ze strany mé milé paní logopedky kus poctivé člověčiny, kterou do našich sezení vkládá. A já jí za to vždy ze srdce děkuji. A přiznávám, že mi hodně pomohla.

měj pěkný květen a radost ze života - minimálně ve velikosti XXL. To samozřejmě přeji všem Smile
Návrat nahoru
XXL
Anonymní





PříspěvekZaslal: st květen 03, 2006 6:33 am    Předmět: Citovat

Nazdar Zbynku,

k tvemu prispevku asi toto. Kdysi jsem cetl knihu Job, utkvela mi v hlave tato Jobova myslenka: "Ceho jsem se nejvic bal, to postiho me. Dolehlo na me to, ceho jsem se lekal".

Nepripomina ti to neco? Preber si to jak chces. Wink


Anonymous napsal:
Po nějaké době se opět ozývám.Jednak své pěkné příspěvky píše Vladimír, s kterým si moc dobře rozumím, a jednak jsem zase uviděl zmínku ohledně toho Drozdy. Uz jsem se tady několikrát ptal, jestli někdo už u něho byl a s jakým výsledkem, zatím někdo své zkušenosti neuvedl. Já jsem psal, že na mne jeho stránky pusobí trochu arogantně a spíše mne odrazují. Ale kdyby někdo se objevil, koho vyléčil (reálný člověk z masa a kostí se jménem a aspoň mailem), možná bych to zkusil. Moje zkušenost je, jak už jsem psal, že částečně pomáhá klasické několikahodinové denní logopodické cvičení (plynulá, vázaná, "huhoavá" řeč, víceméně nepoužitelná pro skutečnou komunikaci v běžném životě), na niž nemám čas ani sílu a proto koktám čím dál tím víc - když intenzivní logopedické cvičení přerušíš, vrátí se koktavost s větší intenzitou než dříve - jojo efekt jako při hubnutí - musíš přestat už jíst úplně a furt, jinak ztloustneš mnohem víc než před hudnutím. Nevím nakonec, zda touha po dokonalé řeči někdy ve 14 mne zcela nezničila - do 14 jsem koktal, ale celkem v pohodě a bez stresu, od té doby se to zhoršuje a žiju v hrůze z řeči, které se bojím stokrát víc než třeba mučení nebo zubaře. Zbyněk.
Návrat nahoru
Vladim
Anonymní





PříspěvekZaslal: st květen 03, 2006 7:15 am    Předmět: Kudy cesta nevede.......... Citovat

Prosím Vás komu tady z těch lidí pomohou ty citace náboženských myšlenek - pokud někdo je tak silně věřící, tak asi potíže s mluvením nemá ( nebo si je dokáže " vědecky zdůvodnit " a je svým způsobem štastný...). Ale myslím, že 95 % přispěvatelu na tomto webu to nic nemuže dát, nebo tomu nerozumí. Je věc každého z nás, čemu věří nebo nevěří, ale v žádném případě to není samospasitelné. Kdyby to všechno tak snadno a spolehlivě fungovalo ( jak popisují příspěvky o restech z minulých životu aj. nesmysly ), nebudou na světě daleko větší trápení, než-li je naše zakoktávání.
Jinak k tomu strachu z mluvení ( jak popisuje třeba Zbyněk ) - u mě to asi tak nevzniká. Nemohu říct, že bych měl strach třeba z telefonování či vystoupení na poradě apod., ale stojí mi to poslední dobou hrozně sil ( myslím to překonávání křečí, abych ze sebe vypravil pro ostatní přítomné alespoň trochu srozumětelné věty...). přijdu večer domu a jsem potom nesmírně psychicky vyčerpaný, rozhozený a bez nálady. To se mi před několika lety vůbec nestávalo, nehledě na to, že třeba ještě před cca 6 lety jsem neměl ani potíže s telefonováním před ostatními lidmi, nákupy apod.. Kde přilša ta hrozná změna, nevím a nepodařilo se mi to bohužel anylyzovat ani s dobrým psychologem. prostě najednou to nějak začalo a mám obavy, že se to u mě jako zlozvyk pevně zakořenilo v podvědomí.
Nesouvisí to se strachem, i když reakce lidí na mé potíže mi samozřejmě nejsou ( jako každému z Vás ) nějak příjemné....
Celé to v mém případě vzniklo ve 3 letech leknutím z čerta , kdy jsem několik dnu úplně oněměl ( taková blbost, že ), na základní škole jsem byl schopen klidně číst před třídou bez jediného škrobrtnutí celé články.Okolo puberty se to začalo zhoršovat, přes střední i vysokou školu. Potom v zaměstnání to bylo celkem ucházející, až opravdu velké zhoršení sleduji posledních 5 let. Nezbývá než věřit, že to zase trochu odezní - nic jiného se asi dělat nedá.
Je zcela zbytečné se toho bát, neboť to je potom ještě horší - vím, že se to lehce říká a hůře realizuje v běžných situacích. je zajímavé, že ke zhoršení stačí i víkend či dovolená, kdy je člověk relativně v klidu. Naopak, pokud se " rozmluvím " tím způsobem, že se třeba hodně rozčílím, zdá se mi, že potom jsou potíže menší ( což nechápu ).
Je to složité..... domnívám se po svých zkušenostech, že pokud se s tím dá účinně něco dělat, musí to být ještě v ranném dětství, potom už je to dost neovlivnitelné.
Budu rád za jakékoliv případné názory či zkušenosti, pokud jsem se někoho ze čtenářu dotkl, promiňte mi to.
Návrat nahoru
XXL
Anonymní





PříspěvekZaslal: st květen 03, 2006 12:36 pm    Předmět: Re: Kudy cesta nevede.......... Citovat

Vladimire & spol., jen jsem se vam snazil pomoct. To vy prominte me, nechal jsem se unest.


Vladimír napsal:
Prosím Vás komu tady z těch lidí pomohou ty citace náboženských myšlenek - pokud někdo je tak silně věřící, tak asi potíže s mluvením nemá ( nebo si je dokáže " vědecky zdůvodnit " a je svým způsobem štastný...). Ale myslím, že 95 % přispěvatelu na tomto webu to nic nemuže dát, nebo tomu nerozumí. Je věc každého z nás, čemu věří nebo nevěří, ale v žádném případě to není samospasitelné. Kdyby to všechno tak snadno a spolehlivě fungovalo ( jak popisují příspěvky o restech z minulých životu aj. nesmysly ), nebudou na světě daleko větší trápení, než-li je naše zakoktávání.
Jinak k tomu strachu z mluvení ( jak popisuje třeba Zbyněk ) - u mě to asi tak nevzniká. Nemohu říct, že bych měl strach třeba z telefonování či vystoupení na poradi apod., ale stojí mi to poslední dobou hrozně sil ( myslím to překonávání křečí, abych ze sebe vypravil pro ostatní přítomné alespoň trochu srozumětelné věty...). přijdu večer domu a jsem potom nesmírně psychicky vyčerpaný, rozhozený a bez nálady. To se mi před několika lety vůbec nestávalo, nehledě na to, že třeba ještě před cca 6 lety jsem neměl ani potíže s telefonováním před ostatními lidmi, nákupy apod.. Kde přilša ta hrozná změna, nevím a nepodařilo se mi to bohužel anylyzovat ani s dobrým psychologem. prostě najednou to nějak začalo a mám obavy, že se to u mě jako zlozvyk pevně zakořenilo v podvědomí.
Nesouvisí to se strachem, i když reakce lidí na mé potíže mi samozřejmě nejsou ( jako každému z Vás ) nějak příjemné....
Celé to v mém případě vzniklo ve 3 letech leknutím z čerta , kdy jsem několik dnu úplně oněměl ( taková blbost, že ), na základní škole jsem byl schopen klidně číst před třídou bez jediného škrobrtnutí celé články.Okolo puberty se to začalo zhoršovat, přes střední i vysokou školu. Potom v zaměstnání to bylo celkem ucházející, až opravdu velké zhoršení sleduji posledních 5 let. Nezbývá než věřit, že to zase trochu odezní - nic jiného se asi dělat nedá.
Je zcela zbytečné se toho bát, neboť to je potom ještě horší - vím, že se to lehce říká a hůře realizuje v běžných situacích. je zajímavé, že kč zhoršení stačí i víkend či dovolená, kdy je člověk relativni v klidu. Naopak, pokud se " rozmluvím " tím způsobem, že se třeba hodně rozčílím, zdá se mi, že potom jsou potíže menší ( což nechápu ).
Je to složité..... domnívám se po svých zkušenostech, že pokud se s tím dá úeinin něco dělat, musí to být ještě v ranném dětství, potom už je to dost neovlivnitelné.
Budu rád za jakékoliv případné názory či zkušenosti, pokud jsem se někoho ze čtenářu dotkl, promiňte mi to.
Návrat nahoru
Rhett



Založen: 26.4.2006
Příspěvky: 156
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: st květen 03, 2006 8:17 pm    Předmět: Citovat

Milý XXL a milý Vladimíre - i já se moc omlouvám za své hloupé tlachání. prostě se někdy nechám strhnout.
Co se týče koktání, také pozoruji zhoršení - před šesti lety jsem přestal vyslovovat písmeno P - člověk si až pak uvědoměl, jak je toto písmeno časté a důležité. též, v posledním měsíci, cítím, že se to opět zhoršuje. Ale podle mé logopedky je to jen subjektivní pocit - nevím. Podle všech by se ale měla s rostoucím věkem řeč zlepšovat - tak jsem optimista.
U pana Drozdy byl jeden můj kamarád - jen jednou - říkal, že už tam někdy více nevkroeí Smile) Je to prostě na nás samotných, přátelé. Nebojme se toho - nebojme se sami sebe. Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Anonymní






PříspěvekZaslal: čt květen 04, 2006 1:02 pm    Předmět: Citovat

Rhett: subektivni pocit? Jak muze tva logo-petka vedet co se ti odehrava v tve hlave? Idea
Návrat nahoru
Anonymní






PříspěvekZaslal: čt květen 04, 2006 11:56 pm    Předmět: Citovat

Ty vole (hezký pozdrav z 60. a 70.let, který jsem tehdy měl zautomatizovaný), seš štastný člověk, když si myslíš, že se koktavost s věkem zlepšuje. Naopak: zhoršuje se, protože u člověka středního věku se toho očekává nejvíc - hlavně suverenita, plynoucí z životních zkušeností. životních zkušeností je habaděj, mám i všechny možné školy apod., ale všechno, úplně všechno je nanic. Na co jsou mě perfektní znalosti, když je ani nevyslovím ? Stojí to prostě za ....... (ten vul je u mne maximum vulgárnosti, dál asi už nepujdu). Zbyněk.
P.s. Zdravím ostatní šťastnější koktavce. A k tomu Drozdovi asi nepujdu.
Návrat nahoru
Anonymní






PříspěvekZaslal: pá květen 05, 2006 12:14 am    Předmět: Citovat

A ještě jednou bych rád vyjádřil souhlas s příspěvky Vladimíra, ty vole, jsme asi podobnýho věku a taky podobných názoru, a byl jsem rád, když jsi projevil názor, že bychom se měli nějak kontaktovat. Ale furt platí můj před - předchozí příspěvek - když on se vás ... plachej. zatím nejsem schopen bližšího komunikování než takhle na stránkách, a asi to tak zustane. Tak aspoň moc zdravím. Zbyněk.
Návrat nahoru
Kaja
Anonymní





PříspěvekZaslal: pá květen 05, 2006 12:58 am    Předmět: Zbynek Citovat

to Zbynek: Já bych to všechno tak nezatracoval. plně s tebou soucítím a chápu, jak těžké to je v dnešním světě, kde dobrá komunikace je samozřejmostí a nutným základem. právě proto se nabízí začít alespoň v tréninku komunikace s lidmi podobných problému, kde se myslím nemusíš tolik obávat. Nejhorší, co se ti při té komunikaci muže stát, je asi to, že myšlené slovo vůbec nejsi schopný říct, což si myslím že z pohledu druhého balbutika nebude důvod se nějak smát v tu chvíli, ale naopak povzbudit. Zní to velmi lehce, nejhorší je začít a udělat první krok, ale věřím, že po překonání to jde jen lépe. Pokud budeš mít zájem, tak mi napiš na tlamych@post.cz a můžeme o tom třeba jen pokecat přes mejlík, řešení si myslím je v každé situaci, akorát je potřeba se nezakuklit zkoušet to takovým způsobem, jaký pomáhá a ne třeba trénovat podle rady logopeda osamocený doma v podobě čtení článku z novin nahlas a zkoušení ruznách slabik pořád do kola....jinak držím všem lidičkám s podobnými problémy palce.
Návrat nahoru
vladim
Anonymní





PříspěvekZaslal: pá květen 05, 2006 6:17 am    Předmět: Kudy cesta nevede.......... Citovat

Zbyňku, klidně mi napiš, třeba na : skripel@seznam.cz a zkontaktujeme se ( pak ti zavolám a můžeme " pokecat " ). Jsem z Prahy, 47 let.
proč to nezkusit, hůř být nemuže.

V.
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra Balbutická komunita -> Metody Časy uváděny v GMT
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Czech translation by Azu; Revised by drake127