Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Rhett
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
honz
|
Zaslal: po říjen 22, 2007 11:10 am Předmět: |
|
|
Tak jsem si ten článek přečetl a moc mě nepřekvapil. Vždyť v součastném uspěchaném světě není chvíly klidu a všude jen spěcháme a jsme pod stresem.To se ani nedívím , že lidí s koktavostí přibývá.Ale na druhou stranu,abych nebyl jen negativní ,si myslím, že to není nějaká velká "kalamita" a s vědeckými pokroky a stále se zvyšující kvalitou a zkušeností logopedů je reálná možnost snížení koktavosti.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Rhett
|
Zaslal: po říjen 22, 2007 2:37 pm Předmět: |
|
|
V tom článku mě překvapilo více věcí - vlastně celý článek - a nechce se mi věřit, že něco takového řekla ředitelka občanského sdružení LOGO. Co se týká např. onoho enormně zvýšeného počtu balbutiků v posledních letech: vždy jsem si myslel (spolu se všemi logopedy, jejichž články jsem četl), že počet lidí postižených balbuties je konstantní - tzn, že je to stabilní 1% populace - tato konstanta byla ověřena na všech světadílech. Že by byla ČR výjimkou? |
|
Návrat nahoru |
|
 |
martinka952
|
Zaslal: po říjen 22, 2007 6:06 pm Předmět: slovenskooo |
|
|
waw......neviete koľko to je na slovensku?  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Nitrox
|
Zaslal: út říjen 23, 2007 6:25 am Předmět: |
|
|
Snad se zvetsuje i pocet tech kteri se vyleci |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Honza
|
Zaslal: čt říjen 25, 2007 8:59 am Předmět: |
|
|
Tyhle statistiky mi přijdou dost pochybný, každopádně se do nich započítávaj i lidi, kterým to zas tak moc nevadí. Protože jinak pochybuju, že by si těch 200 000, když by je to tak trápilo, alespoň jednou nezkusilo vygooglovat "koktavost", kdy jim na prvním místě vyjede odkaz na komunitu, kam chodí řádově mnohem míň lidí - možná stovky?To je dost divný...
Jinak, k těch "vědeckým pokrokům", už jsem se tu na to jednou ptal (bez odezvy), tak to zkusim ještě jednou: vyléčila tady někoho nějaká odborná péče?
Určitě může odborná pomoc přinýst zlepšení, ale ne vyléčení. Musíme si uvědomit, že to je náš problém a že nám jej nemůže vyřešit nikdo zvenčí, možná tak někam nasměrovat, ale stojím si za tím, že jenom se spoléhat na vědu nikam nevede. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Jiří
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
honz
|
Zaslal: po říjen 29, 2007 8:35 pm Předmět: |
|
|
Jo tuhletu reportáž jsem včera večír viděl.Ale nic moc.Spíš nic než moc. Jen je trochu k pláči, že tohleto byla vlastně jediná upoutávka či připomínka mezinárodního dne koktavost(22.10).Všechny možné i nemožné světové dny -bez aut,proti kouření,apod.-o tom se dočtete a uslyšíte kdekoliv, ale o mezin.dne balbutiků je jen nevyhovující reportáž ve Střepinách
Zamyšlení:alespoň máme o to větší motivaci ,abychom více na balbuties upozornili příští rok  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Lukas ...
|
Zaslal: po říjen 29, 2007 11:34 pm Předmět: |
|
|
Já si naopak myslim, že to je docela povedená reportáž seznamující veřejnost se strasma balbutiků. Jenom se mi nezdají ty čísla, co tam uvádí ... Jinak nevim, co všechno by se mělo vysílat k mezinárodnímu dni porozumění koktavosti; já sem rád za tuhle reportáž. V podobný situaci jako my se můžou cítit kulhaví, šilhaví, plešatí, šišlající, ráčkující, zrzaví a co já vim, kdo ještě. To by nedávali nic jinýho  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
ico
|
Zaslal: út říjen 30, 2007 9:40 am Předmět: |
|
|
Mne sa ta reportaz celkom lubila, bolo to fajn si pozriet nieco o tom co nas trapi |
|
Návrat nahoru |
|
 |
enduroyamaha
|
Zaslal: st prosinec 05, 2007 9:57 am Předmět: |
|
|
Me prijdou ty procenta vyleceni celkem zavadejici.Neznam ve svem okoli balbutika,ktery by prestal koktat nebo se viditelne zlepsil.Rovnez behem pobytu v Logo Brno sem neregistroval vyrazne zlepseni kolegu pacientu  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Pepan
|
Zaslal: so březen 08, 2008 11:47 am Předmět: mazeec |
|
|
ej lidi ja tam hraju upe na koncu ten telefonat  |
|
Návrat nahoru |